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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Solos; Embrapa Solos / UEP-Recife. |
Data corrente: |
07/01/1991 |
Data da última atualização: |
06/01/2022 |
Autoria: |
SOBRAL FILHO, R. M.; SILVA, L. C. F. da; FONTES, L. E. F.; FREITAS, P. L. de; SOUSA, R. L. P. de; PEREIRA, W. |
Título: |
Inventário das pesquisas sobre conservação do solo no Brasil. |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: EMBRAPA-SNLCS, 1978. |
Páginas: |
76 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Mimeografado. |
Conteúdo: |
Instituicoes atuantes em pesquisa de conservacao do solo; EMBRAPA/ Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados; EMBRAPA/ Centro Nacional de Pesquisa de Trigo; EMBRAPA/ Centro de Pesquisa - Arroz, Feijao; EMBRAPA/ Centro Nacional de Pesquisa da Seringueira; EMBRAPA/ UEPAE - Ponta Grossa; IPA (Empresa Pernambucana de POesquisa Agropecuaria); EMGOPA (Empresa Goiana de Pesquisa Agropecuaria); Universidade Federal do RS - Faculdade de Agronomia; Instituto de Pesquisas de Recursos Naturais Renovaveis "AP"; Universidade Federal da Paraiba - Escola de Agronomia; INPA (Instituto Nacional de Pesquisas da Amazonia); IAPAR (Instituto Agronomico do Parana); Universidade de Sao Paulo - E.S.A.L.Q.; EMBRAPA/SNLCS. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Conservation. |
Thesagro: |
Conservação; Conservação do Solo; Inventário; Levantamento; Pesquisa; Solo. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; research; Soil; soil conservation; surveys. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01583nam a2200349 a 4500 001 1328622 005 2022-01-06 008 1978 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aSOBRAL FILHO, R. M. 245 $aInventário das pesquisas sobre conservação do solo no Brasil. 260 $aRio de Janeiro: EMBRAPA-SNLCS$c1978 300 $a76 p. 500 $aMimeografado. 520 $aInstituicoes atuantes em pesquisa de conservacao do solo; EMBRAPA/ Centro de Pesquisa Agropecuaria dos Cerrados; EMBRAPA/ Centro Nacional de Pesquisa de Trigo; EMBRAPA/ Centro de Pesquisa - Arroz, Feijao; EMBRAPA/ Centro Nacional de Pesquisa da Seringueira; EMBRAPA/ UEPAE - Ponta Grossa; IPA (Empresa Pernambucana de POesquisa Agropecuaria); EMGOPA (Empresa Goiana de Pesquisa Agropecuaria); Universidade Federal do RS - Faculdade de Agronomia; Instituto de Pesquisas de Recursos Naturais Renovaveis "AP"; Universidade Federal da Paraiba - Escola de Agronomia; INPA (Instituto Nacional de Pesquisas da Amazonia); IAPAR (Instituto Agronomico do Parana); Universidade de Sao Paulo - E.S.A.L.Q.; EMBRAPA/SNLCS. 650 $aBrazil 650 $aresearch 650 $aSoil 650 $asoil conservation 650 $asurveys 650 $aConservação 650 $aConservação do Solo 650 $aInventário 650 $aLevantamento 650 $aPesquisa 650 $aSolo 653 $aBrasil 653 $aConservation 700 1 $aSILVA, L. C. F. da 700 1 $aFONTES, L. E. F. 700 1 $aFREITAS, P. L. de 700 1 $aSOUSA, R. L. P. de 700 1 $aPEREIRA, W.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com cnpae.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
07/07/2020 |
Data da última atualização: |
09/07/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BASSO, V.; SCHIAVENIN, C.; MENDONCA, S.; SIQUEIRA, F. G. de; SALVADOR, M.; CAMASSOLA, M. |
Afiliação: |
Vanessa Basso, Universidade de Caxias do Sul; Claudiane Schiavenin, Universidade de Caxias do Sul; SIMONE MENDONCA, CNPAE; FELIX GONCALVES DE SIQUEIRA, CNPAE; Mirian Salvador, Universidade de Caxias do Sul; Marli Camassola, Universidade de Caxias do Sul. |
Título: |
Chemical features and antioxidant profile by Schizophyllum commune produced on different agroindustrial wastes and byproducts of biodiesel production. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 329, n. 127089, Nov. 2020. |
ISSN: |
0308-8146 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127089 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Schizophyllum commune VE_07 was produced in different culture media containing pine sawdust (PS), grape residue (GR), cotton cake (CC) and jatropha seed cake (JC). The content of phenolics and antioxidant activity were determined for the substrates and mushrooms produced. The content of ß-glucans and the composition of S. commune were also evaluated. The medium formulated with 94% grape residue enabled the highest values of yield, biological efficiency, and productivity. Mushrooms grown in this condition showed the highest value (13.14%) of ß-glucans. The contents of proteins and dietary fibre were 16.59% and 59.61%, respectively. Mushrooms grown in cotton cake showed the highest phenolic content (291.51 ± 1.83 mg GAE/ 100 g mushroom) and antioxidant activity (58.15 ± 0.86 DPPH% scavenging). The results obtained indicate that substrate composition affected the production of S. commune and its chemical composition. |
Thesagro: |
Cogumelo; Composto Fenólico; Controle Biológico. |
Thesaurus NAL: |
Beta-glucans; Biodiesel; Lignocellulose; Mushrooms; Phenolic compounds; Schizophyllum commune. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01898naa a2200313 a 4500 001 2123709 005 2020-07-09 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0308-8146 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127089$2DOI 100 1 $aBASSO, V. 245 $aChemical features and antioxidant profile by Schizophyllum commune produced on different agroindustrial wastes and byproducts of biodiesel production.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aSchizophyllum commune VE_07 was produced in different culture media containing pine sawdust (PS), grape residue (GR), cotton cake (CC) and jatropha seed cake (JC). The content of phenolics and antioxidant activity were determined for the substrates and mushrooms produced. The content of ß-glucans and the composition of S. commune were also evaluated. The medium formulated with 94% grape residue enabled the highest values of yield, biological efficiency, and productivity. Mushrooms grown in this condition showed the highest value (13.14%) of ß-glucans. The contents of proteins and dietary fibre were 16.59% and 59.61%, respectively. Mushrooms grown in cotton cake showed the highest phenolic content (291.51 ± 1.83 mg GAE/ 100 g mushroom) and antioxidant activity (58.15 ± 0.86 DPPH% scavenging). The results obtained indicate that substrate composition affected the production of S. commune and its chemical composition. 650 $aBeta-glucans 650 $aBiodiesel 650 $aLignocellulose 650 $aMushrooms 650 $aPhenolic compounds 650 $aSchizophyllum commune 650 $aCogumelo 650 $aComposto Fenólico 650 $aControle Biológico 700 1 $aSCHIAVENIN, C. 700 1 $aMENDONCA, S. 700 1 $aSIQUEIRA, F. G. de 700 1 $aSALVADOR, M. 700 1 $aCAMASSOLA, M. 773 $tFood Chemistry$gv. 329, n. 127089, Nov. 2020.
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